Korja van der Werff schildert met een uniek bedachte stijl, haar cartoonstijl.  Ze maakt zowel vrij werk, als in opdracht.

                                                                                                                                                        
                           

 

 

“Werken met mijn linkerhand i.p.v. mijn voorkeurshand, noem ik mijn cartoonstijl. Er ontstaan cartoonachtige landschappen en mensen , heel anders dan als ik een traditioneel schilderij opzet.

In een paar lijnen kom ik bij de kern en emotie van wat ik uit wil drukken in een schilderij. 
Er ontstaan originele en soms humoristische lijnen, die mij elke keer weer verrassen, fascineren en raken als ik een opzet maak.
De kleuren zet ik er later met rechts in. Deze zoek ik heel zorgvuldig uit, het moet helemaal goed voelen en passen bij mijn gevoel.”opzet schilderij

 

Werkwijze opdracht
Voor het maken van een schilderij zijn verschillende foto’s nodig. Aan de hand hiervan wordt door mij een schets gemaakt. Deze schets wordt met u bekeken. Vervolgens wordt de schets overgezet op doek en het schilderij afgemaakt in olieverf. Dit neemt (inclusief droogtijd)ongeveer 6 weken in beslag.

 

 

Experiment verrassend schilderen:
Een aantal cursisten heeft meegewerkt aan een experiment  tekenen met “niet dominante hand”.
Het gaat hierbij om het loslaten van de controle. Hoe heerlijk is het als je dat in je dagelijkse leven graag wilt, maar lastig vindt.
Als je met “niet dominante hand” tekent, mag je uit de bocht vliegen, hoeft het niet perfect, hebben mensen geen faalangst  en laat je de controle los.
Voor alle cursisten die mee werkten aan dit experiment voelde dit als een bevrijding en als genieten van tijd voor jezelf.
Ik wil in de toekomst zeker lessen gaan opzetten in deze stijl.
Zie hieronder enige resultaten van het experiment.