“Een wereld vol kleur”
Sinds kort maakt Korja van der Werff, beeldend kunstenaar uit IJlst, abstracter werk.
Gevoel omzetten in kleur en een beweging, dat is waar ze momenteel mee bezig is. Schilderen vanuit haar hart, schilderen wat bij haar opkomt, passend bij een emotie die ze voelt bij anderen of zichzelf.  Zich laten leiden door wat er “vanzelf” ontstaat. Hierdoor ontstaat een abstract expressionistisch schilderij met veel kleur en sfeer. “Heerlijk om te doen en om mijzelf te verliezen in de tijd!” Zo kunnen er ook abstracte portretten ontstaan.

Deze schilderijen zijn een overgang naar een nieuwe fase.

Openluchtkunstroute Leeuwarden:
Na gewone – en cartoonportretten, zenlandschappen, heb ik deze serie schilderijen gemaakt die eindigen in een soort abstract expressionisme. Het schilderij “Feelings” is de eerste… in een nieuwe serie.
De andere 3 schilderijen gaan over
“de sprong wagen”,
“weer in beweging komen”
en “jezelf laten zien”
Gevoel omzetten in kleur en beweging!

Nu te zien in de Dr Anthonystraat  , tijdens de openluchtkunstroute in de binnenstad van Leeuwarden. 

dr anthonystraat leeuwarden


Zen landschappen….

 

 

“Zen landschappen” noemt Korja haar  serie landschapschilderijen, uitgevoerd in olieverf.

Het is mijn bedoeling dat je vanuit de drukte van alle dag een moment van rust ervaart in mijn “Zen landschappen”. Dat je weer even tot jezelf komt.
Rust ervaar ik zelf heel erg als ik de eerste schets in het weiland maak. Ik geniet dan enorm van de rust, ruimte,  kleur en geur van het Friese weiland en landschap.
Deze breng ik over op het doek.
De eerste lijnen zet ik op met mijn niet-dominante hand, hierdoor ontstaan grafische, karakteristieke lijnen. De kleur schilder ik met mijn voorkeurshand. Een uniek combinatie die het heel speciaal maakt.