Buiten-gewoon-uniek- schilderen:
Een aantal mensen vertellen over hun ervaringen ” tekenen met  je niet dominante hand”…

Het gaat hierbij om het loslaten van de controle. Hoe heerlijk is het als je dat in je dagelijkse leven graag wilt, maar lastig vindt.
Als je met “niet dominante hand” tekent, mag je uit de bocht vliegen, hoeft het niet perfect, hebben mensen geen faalangst  en laat je de controle los.
Voor alle mensen die mee werkten aan dit experiment voelde dit als een bevrijding en bewustwording en als genieten van tijd voor jezelf.

 

 

 

Deelnemer: “Ik ging naar de workshop met de verwachting dat ik soort van kinderlijke tekeningen zou maken als ik met mijn verkeerde hand zou schilderen. Maar ook met de verwachting dat ik verrast zou kunnen worden.
Het voelt (zeker in het begin) heel ongemakkelijk, onbeholpen. Maar het went verrassend snel.
Eigenlijk ging het beter dan ik dacht. Je voelt je na een tijdje soort van vrijer in wat je doet, waardoor het automatisch creatiever wordt ipv realistischer. Het natekenen van de lijnen ging eigenlijk best goed en het inkleuren ook.
Hij hangt op mijn schilderkamer met trots 😊
Het heeft me getoond dat door mijn niet dominante hand te gebruiken ik meer ruimte heb om creatief te zijn. Ik ga dit vaker gebruiken! Het thema waarover ik schilderde heeft nog wel wat langer doorgewerkt en heeft eraan meegewerkt dat ik nieuwe stappen in m’n leven ging nemen.
Korja begeleidt
 heel duidelijk mij door alle stappen heen. Ze weet een goede balans te vinden tussen ruimte geven en advies geven. Erg prettige ervaring zo! ” 

 

Filipijnen

*****************************************************************************************************************

Deelnemer: “Het was verrassend, ik vond het heel erg  bevrijdend om op avontuur te gaan met mijn linker hand.
Het resultaat met m’n niet dominante hand was boven verwachting goed , zelfs veel duidelijker , dat had ik echt niet verwacht. Het thema kwam er met mijn  andere hand  duidelijker uit. Ik was trots op het mooie schilderij waar ik mee naar huis ging en
  ik kijk er nog graag naar.  Mijn plezier in het schilderen is terug.  Na deze workshop ga ik weer meer experimenteren met nieuwe technieken.
Korja gaf op een prettige en ontspannen manier de tips en aanwijzingen maken , het was een hele leuke ervaring.”

Niet te geloven!!
Ik hing dit schilderij op in mijn huis en een maand na deze belevenis kwam mijn schilderij uit. Ik ontmoette iemand waarmee ik lol kon maken! Niet te geloven!

 

 

 ****************************************************************************************************************

“Wat een heerlijke ochtend had ik:
een linkshandige  schilder-ervaring 🎨uitproberen !
Bedankt hiervoor
Korja en voor je rust, enthousiasme en deskundig-heid!
Het gaf mij inzicht over  het thema loslaten in mijn leven”
Het heeft echt wat met me gedaan, hangt nu aan de muur in mijn huiskamer en heeft voor een soort bewustwording gezorgd.
Ik kijk er nog vaak naar

 

*********************************************************************************************************************************************************************

Deelnemer “Dit schilderij staat voor: ‘Middenin het leven staan’. Wat er achter je ligt koesteren en je verheugen op wat er nog komt. De rugzak naast de persoon staat voor levensbagage. 
Korja: Geweldig om dit te beleven met mensen . Wat ontstaan er prachtige  gesprekken en schilderijen, n.a.v. de afbeelding die iedere deelnemer meeneemt. Het is elke keer weer een prachtige reis! ”
 ******************************************************************************************************************************************************************