Hoe een mislukt schilderij een grote ommekeer in mij en mijn werk bracht <3

Een mislukt schilderij delen doe ik  nooit, het voelt kwetsbaar en scoort niet 😉 Toch gaf dit mislukte schilderij (links)  een enorme ommekeer in m’n schilderen en in mij. Het begon in 2014 met de wens dat ik graag wat losser wilde schilderen, niet zo tussen de lijntjes. Dus ik zat voor de spiegel en na ongeveer een uur maakte ik dit zelfportret, klaar voor de vuilnisbak, niet mooi. Blehhh , ik schrok ervan en het werd mij duidelijk dat dit losser werken niet paste bij mij.

Teleurgesteld staarde ik voor mij uit, keek in de spiegel, pakte een pen in m’n andere hand en begon mijzelf met m’n andere (niet dominante )  hand  te tekenen op een krant. Er ontstond ook een zelfportret,  waarin ik nog wel enigszins herkenbaar was. Ik legde het weg, stopte met tekenen en ging wat anders doen.  

Een paar dagen later zag ik pas dat het zelfportret met m’n andere hand wel  ‘ik”  was, alleen neergezet in een paar lijnen.
Deze ontdekking zette me  aan tot het meer tekenen met mijn niet dominante hand. Ik hield mensen aan op straat om ze te mogen tekenen, zette de tv op de pauzestand en tekende mensen.  En hoe bijzonder, ze werden ook nog  door anderen  herkend .
 
Hmmm…. bijzonder… mijn mislukte schilderij,  mijn ontdekking.. waarbij ik uitkwam bij mijn eigen unieke schilderstijl. Van hieruit ontwikkelde ik  mijn cartoonachtige portretten en momenteel Zen- landschappen.
Een stijl die veel beter bij mij past, niet meer zo tussen de lijntjes,
artistiek vrijer, met een boodschap, soms grappig, uniek, grafisch, iemand neerzetten in een enkele lijn. En ik ben de eigen met deze stijl, dus buitengewoon uniek, heb ik het genoemd. (passend bij een motivatieprofiel wat ik bij Abby Russchen- cirkel  loopbaanbegeleiding maakte, toen nog bij BNI Sneek)) 

Deze manier van tekenen en schilderen heb ik uitgeprobeerd met een aantal  mensen.
Heel bijzonder en verbluffend wat daar uitkomt. Wat het in gang zet bij mensen.
Hoe het nieuwe inzichten geeft over wie ze zijn,  over welke kant ze op willen.
Deze bijzondere verhalen ga ik  de komende tijd nog met jullie delen.

Vanuit deze ontdekking en ervaringen  zet ik nu ook  het “loopbaan schilderen en -coachen “op voor ondernemers.
Ervaar de kracht van tekenen met je andere hand, een belevenis die onvergetelijk is!
Een traject  voor  ondernemers,  die  nieuwe inzichten ,verandering en groei brengt. . 
Waarbij je uit je confortzone  komt, lekker uit de bocht kan vliegen, dat mag met je andere hand.
De controle even los mag laten, hoe heerlijk of lastig.
Door met je niet dominante hand op te zetten, vergroot je uit waar het om gaat, maak je contact met je onderbewuste.
Krijg je nieuwe inzichten over jezelf. Een unieke ervaring die nog lang kan doorwerken en je kan helpen op je levensreis en in je werk.
Wil je hier graag meer van weten?  Daarna betaal je voor dit traject de volledige prijs. Stuur me een pb bericht of een mail naar info@korja.nl, dan neem ik graag vrijblijvend contact met je op. 

Tot 1 januari kun je gebruik maken van de early bird prijs. Daarna betaal je voor dit traject de volledige prijs.