Sea eagle

Sea eagle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een plaatje in een tijdschrift bij de tandarts

Een zeearend blijft een heel leven lang samen. Het baltsen is een wild avontuur, zo ook de doodspiraal. Waarbij de 2 hoog in de lucht vliegen en vervolgens in een soort eindeloze radslag naar beneden duikelen. Ze laten elkaar net los boven de grond , voordat het te laat is. Met dit baltsgedrag testen ze elkaars fitheid en paringsbereidheid. Maar er zijn risico’s , want de duikeling kan in een dodelijke crash eindigen. Een interessant spanningsveld tussen een partner vinden en je eigen overleven veilig stellen.

Dit beeld raakte mij, zeker ook door het mooie verhaal erbij.
Maar het triggerde ook iets in mijzelf. En wat is dat dan, vroeg ik me af…
Ik weet onderhand dat ik nooit zomaar geraakt wordt door een foto of afbeelding

Ineens wist ik het… Ik voelde mij weleens de bovenste vogel die een te zware last mee nam. Soms kon ik bijna niet meer vliegen, zo zwaar . Ik moest eerder los laten en zelf laten vliegen. Of niet teveel in een keer meenemen. Af en toe iets niet meenemen kan ook,  of een andere keer  😉 En zo kan ik nog wel even door gaan…
Wat een plaatje in een tijdschrift bij de tandarts al niet kan oproepen 😉

Deze tekening heb met m’n “niet voorkeurs – linkerhand” gemaakt. Dan ontstaan vind ik zelf de mooiste, spannendste en origineelste lijnen en daar geniet ik enorm van. Ik kan er tijden naar kijken en bij weg dromen.  Veel meer dan van traditionele lijnen die precies kloppen.
Wie weet herken je je in het verhaal van eerder los laten en zelf laten vliegen 😉 en van wegdromen bij een plaatje in een tijdschrift bij de tandarts .