Korja van der Werff

Korja van der Werff (1965) is geboren in Rotterdam en later opgegroeid in Sneek. Als kind wilde ze graag naar de kunstacademie, maar verwachtte niet dat ze van de kunst kon leven. Daarna is ze als leerkracht in het basisonderwijs gaan werken, sinds 1 juni 2015 is ze hiermee gestopt om zich volledig te richten op de kunst.
Een aantal jaren geleden heeft ze haar artistieke talent de ruimte gegeven en is ze zich gaan richten op de portretkunst. Er volgde een intensieve periode van lessen en masterclasses, o.a. op de Wackersacademie in Amsterdam.
Sinds januari 2014 heeft ze een ontdekking gedaan in haar manier van werken:

De ontdekking

Sinds januari 2014 heeft Korja een heel eigen manier van schilderen ontdekt. Naast het rechtshandig olieverfportret, ontdekte ze dat ze met haar linkerhand cartoonachtige portretten kon maken.
Zij omschrijft het als: “Niet meer gevangen zijn tussen de lijnen, maar artistieke vrijheid voelen, waarbij de essentie van degene wel zichtbaar blijft”.

Inspiratiebronnen

Inspiratie haalt Korja uit de mensen om haar heen. Zo spreekt zij voorbijgangers aan op straat en neemt foto’s van diegenen. Vervolgens maakt ze een schets en er aansluitend een cartoonachtig portret van.

Schilders waardoor Korja geraakt wordt zijn David Hockney (1937- ) met zijn grafische landschappen en Chaim Soutine (1893-1943), een Russisch Joodse schilder, ook wel schilder van de ziel genoemd.